欢迎来到21世纪教育网题库中心! 21世纪教育在线题库首页
21世纪教育网——题库

Some say everyday miracles (奇迹) are predestined (注定的)----the right time for the appointed meeting. And it can happen anywhere.
In 2001, 11-year-old Kevin Stephan was a bat boy for his younger brother’s Little League team in Lancaster, New York. It was an early evening in late July. Kevin was standing on the grass away from the plate, where another youngster was warming up for the next game. Swinging his bat back and forth, giving it all the power an elementary school kid could give. The boy brought the bat back hard and hit Kevin in the chest. His heart stopped.
When Kevin fell to the ground, the mother of one of the players rushed out of the stands to his aid. Penny Brown hadn’t planned to be there that day, but at the last minute, her shift (换班) at the hospital had been changed to see her son’s performance. She was given the night off. Penny bent over the senseless boy, his face already starting to turn blue, and giving CPR, breathing into his mouth and giving chest compressions. And he revived in the end.
After his recovery, he became a volunteer junior firefighter, learning some of the emergency first-aid techniques that had saved his life. He studied hard in school and was saving money for college by working as a dishwasher in a local restaurant in his spare time.
Kevin, now 18, was working in the kitchen when he heard people screaming, customers in confusion, employees rushing toward a table. He hurried into the main room and saw a woman there, her face turning blue, her hands at her throat. She was choking.
Quickly Kevin stepped behind her, wrapped his arms around her and clasped his hands. Then, using skills he’d first learned in Scouts. The food that was trapped in the woman’s throat was freed. The color began to return to her face.
"The food was stuck. I couldn’t breathe," she said. She thought she was dying. "I was very frightened."
Who was the woman?
Penny Brown.
【小题1】The author wrote the passage to show us that __________.

A.miracles are predestined and they can happen anywhere$ J4 ?1 W# K) ^& I1 S- E1 T
B.whoever helps you in trouble will get a reward one day3 Z$ I4 e1 L! X' [1 A" c
C.God will help those who give others a helping hand2 G% ^" T1 Z( Y& T9 @; d G
D.miracles won’t come without any difficulty sometimes6 R9 ]9 N) H) f. _' d
【小题2】Which of the following statements is True of Kevin Stephan?
A.He was hit on the face by a boy and almost lost his life- I K' B9 Y& D' `
B.He was a volunteer junior firefighter, teaching the players first-aid skills + h7 f# S; i# ]9 ]# W
C.He worked part-time in a local restaurant to save money for college ( h' N0 X2 [& P9 g, H' ^
D.He saved Penny Brown though he didn’t really know how to deal with food choke8 O8 H3 d% M+ Z6 ?- B1 R# \
【小题3】The underlined word “revived” (paragraph3) most likely means __________.
A.came back to life* O8 N( T* X/ i+ P! UB.became worse; S) ], `( e& R$ E3 MC.failed& @1 W6 X# G! DD.moved/ L/ S3 V" ?3 M
【小题4】Why did Penny Brown change her shift and was given the night off that night?
A.She was invited to give the players directions$ N$ G/ Y5 G7 W6 H# ] a
B.She volunteered to give medical services, H* b! H; J$ c& ^
C.She was a little worried about his son’s safety 6 j' \! ?) H. E" \
D.She came to watch her son’s game and cheered him, ]& ?5 I+ G3 f

答案
【小题1】A
【小题1】C
【小题1】A
【小题1】D

解析【小题1】主旨大意题。文章第一段点明了本文的写作目的:奇迹是注定的,无处不在。下文具体讲述了两个人的互救经历来证明这一观点。
【小题1】 正误判断题。由第四段中He studied hard in school and was saving money for college by working as a dishwasher in a local restaurant in his spare time.可知C项表述正确,符合题意。
【小题1】 词义推测题。根据此词前一句话Penny bent over the senseless boy, his face already starting to turn blue, and giving CPR, breathing into his mouth and giving chest compressions和in the end可以推测为“苏醒”之意。
【小题1】细节推理题。由第三段中…, but at the last minute, her shift(换班)at the hospital had been changed to see her son’s performance.可以推出Penny Brown是为了看她儿子的比赛,为他加油。