欢迎来到21世纪教育网题库中心! 21世纪教育在线题库首页
21世纪教育网——题库

"The Chinese Dream" is a hot topic of this year. Many Chinese young people are inspired by the Chinese Dream. Everyone has their own dreams. They give us courage and confidence to keep us going through difficulties. Here are some advice on how to realize our beautiful dreams.
Never giving up is the key to make our dreams come true. We may fail from time to time, but we can learn from failure, correct our mistakes and try again until we achieve our goals. Our life is like a long journey which is not all roses. It sometimes has wind and rain. We believe rainbows will appear after storms.
Cooperation is also necessary. Everyone likes a person who is good at cooperating with others. Besides, in our society most problems can't be solved by one person alone. Cooperation is becoming one of the most important ways for people living in the developing society.
At the same time, we should learn to examine our abilities because it helps us know our advantages and disadvantages as well as get a full control of ourselves. Then we may be confident enough to face challenges.
Follow the suggestions above, and our dreams are sure to come true.
【小题1】How many suggestions of making dreams come true are mentioned in this passage?

A.One.! G, U: g: K3 e& P* E B.Two.2 U( d) ]: P1 _; C( I C.Three. J' i* G- h- f( L& j Q6 ` D.Four.2 j d$ ?' J0 Y
【小题2】The underlined word "It" in the second paragraph refers to
A.never giving up our dreams7 [, G0 J% j' F* I) K9 D; g& _ B.our life' Y* O' i0 `' I* i; W1 M' V1 S; i
C.a long journey- K8 L' Y& L$ I8 @# V# J D.learning from failure* F% a: ]. g, f6 O5 Z' H2 M$ C# N6 Z
【小题3】Which is the best title for this passage?
A.The Chinese Dream3 h6 @7 K8 A% U1 W
B.Cooperation is Necessary
4 O$ O0 H2 J# L
C.Examine Our Abilities. W) J( [0 N/ R* X' S- O# j( ^* c
D.Advice on How to Realize Our Beautiful Dreams.1 c1 O8 ^2 @" Q7 P( I$ T

答案
【小题1】C
【小题2】B
【小题3】D

解析试题分析:文章大意:“中国梦”是今年的热点话题,其实我们每个人都有自己的梦想,那怎样才能实现自己的梦想呢?
【小题1】C语篇概括题。第二、三、四段每一段提供了一个建议,所以文中共提供了三个建议,所以答案选C。
【小题2】B 词义猜测题。 根据第二段Our life is like a long journey which is not all roses. It sometimes has wind and rain. “it”代指的是单数名词,可知向前找到“it”可代指our life或 a long journey,再根据后句说“有时有风和雨”可得知“我们的生活中有时会有风和雨”。正确答案为B。
【小题3】D 主旨大意题。全文主要介绍了“怎样实现自己的梦想”,所以答案选D。
考点:考查社会类短文阅读