欢迎来到21世纪教育网题库中心! 21世纪教育在线题库首页
21世纪教育网——题库

Dear Kitty:
News! We have a new flat! The rooms are small, but they are comfortable. There are more rooms here than in our old flat. This is good because now I have my own room. In the old flat, I share with my sister.
My bedroom is my favourite room in our flat. I can be alone in it. I can read or draw. I can listen to my radio or play CDs. I can play games on my computer and send e-mails to my friends.
My second favorite room is the kitchen. I love helping my mother cook our meals. She is a very good cook. She is teaching me how to make many different kinds of dishes. She lived in Morocco when she was a girl, and she can cook Moroccan food. It’s very delicious. That’s all for now.
Write soon and tell me about your home. Please get on the Internet so that we can send e-mails to each other.
All good wishes!
Anna
【小题1】What is the main idea of this article?

A.Anna tells Kitty something about her family’s new flat.- B; E% W4 A6 g' J: i0 L# J( j8 L
B.Kitty lives with her family in America./ `3 ^) \" I, S$ f) J
C.Anna likes her bedroom.+ f/ \3 V7 `. X' N9 \+ [
D.Anna’s mother is teaching her Moroccan food.9 U: U+ b# V( `: Y" G* i
【小题2】What is the difference between the old flat and the new one?
A.The rooms in the new flat are big.. h# I: g% j( B& E* A0 E
B.The rooms in the old flat were smaller., R4 E9 g" R0 ^. C+ H3 `
C.There are more rooms in the new flat.0 D$ Z, G2 d) M- h# b; g5 ^: T
D.There are more rooms in the old flat.5 X6 Y9 [9 V* g. R
【小题3】Why is Anna very happy with the new flat?
A.Because she has to share a room.8 c4 P6 E; \3 B/ \( j
B.Because she has a big room.. d* Y5 f/ h7 ?7 E& U' N
C.Because she has a small room.6 @2 F& h$ P0 @
D.Because she has her own room. E1 a/ F% ?; L" ]
【小题4】 Which room is Anna’s favorite?
A.The living room.% T* \! C! E. ?) P: ] B.The kitchen.3 X. Y+ Z. J+ I* X) d1 ^7 N f
C.The bedroom.% g" Y1 @1 K( X3 @) j9 M D.The bathroom.% E6 \. W5 i8 S. h
【小题5】What does Anna do in the kitchen?
A.She helps her mother cook their meals.+ D+ F' E, V- Z4 h' U
B.She plays computer games.% D8 H! X T/ d0 \* _
C.She teaches her mother how to cook.) O' U! i% A! S0 V3 c' f
D.She reads about Moroccan food.. Z, K. X& Q: F$ A3 K/ e. _

答案【小题1】A
【小题2】C
【小题3】D
【小题4】C
【小题5】A

解析试题分析:本文是一封信,安娜在信中介绍了她一家搬到了新的公寓,她很高兴有了自己的房间,她还喜欢在厨房帮助她的妈妈做饭。
【小题1】主旨大意题。根据短文的内容可知是安娜告诉Kitty 关于她家的新公寓的情况,故选A。
【小题2】细节理解题。根据There are more rooms here than in our old flat. 新公寓有更多的房间,故选C。
【小题3】细节理解题。根据This is good because now I have my own room.因为安娜有了自己的房间了,故选D。
【小题4】细节理解题。根据My bedroom is my favourite room in our flat.安娜最喜欢的是自己的卧室,故选C。
【小题5】细节理解题。根据I love helping my mother cook our meals.安娜在厨房帮助她的妈妈做饭,故选A。
考点:日常生活类短文阅读。