欢迎来到21世纪教育网题库中心! 21世纪教育在线题库首页
21世纪教育网——题库

One year, my school report made my parents angry. On Christmas Eve, all the presents were stolen, along with our TV. My parents told me that there were no presents because Santa was very angry with my behavior over the past year. The next year on Christmas Eve I slept downstairs with a plastic sword waiting for Santa to make sure that he didn't steal the new TV. The next morning, when I woke up, I saw Santa standing there. As soon as I saw that there were no presents, I grabbed my plastic sword and ran at him, shouting angrily: "THIEF! THIEF!"
Jack
When I was young, we always had a specific room for the Christmas tree. My mom never really liked the location, so one year she moved the tree into another room. I was convinced that Santa would not know where the tree was and would get lost in our house. I was worried that he would be mad and put me on the "bad" list and would not give me any gifts because he couldn't find the tree. I came up with the idea to make signs leading from the fireplace to the tree. They said things like: "Tree this way" or "Santa, put the gifts over here." When my big brother saw them he began to laugh his head off.
Lucy
Does everyone remember going to the mall and sitting on Santa’s lap to have his picture taken at Christmas time?
Well, I used to think that if I did that, Santa would get mad because he would have to go all around the world and give every kid the chance to have his picture taken with him. Of course his lap would hurt and he would be very fired. I thought he might keep a copy of the picture and that would be how he decided who would be on his naughty list.
My mom couldn't get me onto Santa's lap until she made him promise I wouldn't end up on his naughty list.
Lydia
【小题1】Which of the following would be the best title for the passage?

A.Belief in Santa% @+ a# g& g6 d$ K) Q/ J/ A; ]
B.The Excitement on Christmas9 Z) R0 H& b$ W+ ]' Y
C.Christmas Gifts: O. h, V% d. S) Z
D.Christmas Celebration, `6 G* W" U. F& G. K$ O: c# b' V
【小题2】The real reason why Jack's TV was taken away is that ______________.
A.his parents were too careless8 j) f+ g: _. T6 M3 b
B.his parents thought he had watched too much TV9 X+ g) P% L$ O% W0 @5 T5 L* \
C.Santa Claus was not satisfied with Jack’s behavior# V" \) R' `/ F) ?7 H
D.Santa gave the TV to another child as a present$ ?7 F2 e- d- @
【小题3】Which of the following is NOT the reason why Lucy didn't want the tree to be moved?
A.Santa would not know where the tree was.# @0 V3 V9 b7 a
B.Santa would be angry and would not give her any gifts.3 S3 e1 h6 D5 _
C.Her big brother might laugh at her.; J% j' ]9 B6 `2 G& B9 d3 L
D.Santa might think she was a "bad" child.* N0 _ f; `6 A+ B

答案
【小题1】A
【小题2】B
【小题3】C 

解析试题分析:文章大意:曾经童真的我们,都相信过圣诞老人的存在,儿时的天真现在想来可能会让大家忍俊不禁,下面就让我们听听这三个人讲述自己童年时代与圣诞老人的故事......
【小题1】A主旨大意题。三个故事都是关于儿时与圣诞老人的故事,而且三个故事的讲述者在儿时都相信圣诞老人的存在。故A正确。
【小题2】B细节理解题。第二个故事一开始就告诉我们Jack在学校的成绩通知书使他父母很生气,所以父母认为是看电视太多导致成绩下降,在圣诞前夕就把电视藏起来了,却告知Jack电视是圣诞老人对Jack上一年的表现不满而被偷走了。故B正确。
【小题3】C细节理解题。哥哥笑是因为他知道世界上根本就没有圣诞老人,看到妹妹天真的行为感到好笑。所以这个不是让Lucy不想让圣诞树移位的原因。故C正确。
考点:考查故事类短文阅读